Diners ràpid a l’instant: Cal fiar-se de les ofertes?

Sense paperassa, a l’instant, 100% online i, fins i tot, gratis. Aquests són alguns dels arguments, convertits en eslògans, que utilitzen les companyies de minipréstamos per donar sortida al seu producte. En un mercat altament competitiu com el del finançament exprés, amb gegants europeus de la mida de 4Finance o Kreditech, les promocions per captar clients són el pa de cada día.

Minipréstecs a cost cero

Rebaixar el cost dels minicrèdits fins a zero és una maniobra habitual, no són webs de ofertas de Amazon sino que assenyalen des del comparador de finançament HelpMyCash.com. No obstant això, alguns consumidors poden desconfiar d’aquestes tàctiques comercials creient que amaguen comissions o interessos en la impopular lletra petita. Per sortir de dubtes només cal fer-li un cop d’ull al contracte. Precisament, un dels avantatges dels minicrèdits és que acostumen a ser bastant transparents i resulta fàcil saber quant es pagarà al final: la majoria compten amb simuladors en les seves pròpies pàgines webs en què seleccionant el termini i l’import es pot conèixer el cost final i la TAE.Retomando el fil, els crèdits gratis existeixen. El seu TAE és del 0%, molt allunyada dels tants per cents que solen acompanyar aquest tipus de minicrèdits i que espanten més d’un.

Només per a nous clients

Vivus, una de les companyies més conegudes del sector, ofrecehasta 300 euros als nous clients al 0% TAE, és a dir, gratis. El termini de devolució és de com a màxim 30 dies. La mateixa oferta que a Dineo i en Creditomas, on els nous clients poden aconseguir un minicrèdit de fins a 300 euros a un mes sense costos. El funcionament d’aquest tipus d’ofertes és senzill: primer, només podrem acollir-nos a ella si som nous clients en la majoria dels casos, ja que el seu objectiu és fidelitzar els nous i donar a conèixer la marca i, segon, només haurem de tornar els diners que hàgim demanat, sense comissions ni interessos. Això sí, serà imprescindible tornar el principal en la data acordada, ja que en cas d’impagament o de retard, els interessos de demora, que solen superar l’1% diari, dispararan el preu final del producte.Els clients que ja s’hagin beneficiat d’alguna de les ofertes anteriors i tornin a recórrer a la mateixa entitat, hauran de pagar per un minipréstamo de 100 euros a 30 dies 28 euros en el cas de Vivus i 35 en el de Diners i Creditomas. Precisament perquè el seu termini d’amortització és molt breu i perquè el seu cost és molt superior al dels crèdits tradicionals, abans de sol·licitar-los, fins i tot els gratuïts, s’ha de preveure que realment es podran retornar i només recórrer a ells en casos puntuals en què la urgència sigui grande.

Descomptes sobre els honoraris

Altres companyies que no han volgut sumar-se a la moda dels crèdits gratis ofereixen descomptes per guanyar quota de mercat. És el cas de Préstamo10 que ofereix unminipréstamo de 200 euros a un preu de 10 euros per als nous clients i un termini d’amortització de 30 dies. Un cost molt inferior a la mitjana del mercat que, a més, suposa un estalvi del 84% respecte al preu habitual de Préstamo10. Espurna.cat també es decanta pels descomptes, concretament del 10% en utilitzar el codi helpromo17. D’aquesta manera, en sol·licitar un crèdit de 100 euros a un mes, el cost final seria de 26,73 euros.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *